تاريخچه عيد نوروز






عيد نوروز جشن باستاني ايرانيان.






اين واژه که باري گران از معناها و سنت هاي ويژه ايراني را بر دوش دارد، در اصل عبارت بوده است از برپايي مراسم نيايش و سپاس به مناسبت رخداد يک پيروزي، يک واقعه اجتماعي يا يک معجره آسماني که سودي براي اجتماع داشته باشد. مردم به هنگام برپايي بزرگداشت گردهم جمع مي آمدند و خداي را با مراسم ويژه مذهبي نيايش مي کردند، و اين نيايش و سپاس همه ساله به عنوان قدرشناسي از موهبتي که از سوي خداوند ارزاني شده بود تکرار مي گرديد.


تاريخچه عيد نوروز


اين مراسم با رقص هاي مذهبي و سرود و موسيقي نيز همراه بوده است. آن چنان توده هايي از آتش برپا مي داشتند و در کنار آن صدها و هزارها اسب و گاو و گوسفند قرباني مي کردند. آن گاه سهمي از قرباني به آتش داده مي شد و باقيمانده آن ميان مستمندان و نيايشگران پخش مي گرديد و با همين گوشت قرباني سور و مهماني برگزار مي شد. همين جشن ها در دوره هاي مختلف زندگاني اقوام ايراني، آغاز سال را اعلام مي کردند.


تاريخچه عيد نوروز


جشن عيد نوروز
اين جشن از کهن ترين جشن هاي ايراني است که پژوهشگران بنياد آن را هند و ايراني ندانسته اند، بلکه با قيد احتمال آن را به اقوام بومي نجد ايران پيش از مهاجرت و آرياييان، منسوب مي دانند. همچنين دو جشن مهرگان و نوروز از طريق سومريان به بين النهرين راه يافته و در آنجا دو جشن (ازدواج مقدس) و (اکيتو) را پديد آورده که بعدها در بين النهرين اين هر دو جشن به صورت جشني واحد در آغاز سال نو برگزار گرديده، ولي در نجد ايران همچنان تا دوره اسلامي به صورت دو جشن مستقل بر قرار مانده است. بنابراين سه جشن «نوروز»، «مهرگان» و «سده» بيشتر در زمره اعياد ملي ايراني قرار مي گيرند تا جشن هاي مذهبي.


قلسفه عيدي دادن و گرفتن در نوروز



بر اساس کتب آئين و رسوم عيد نوروز در لحظه تحويل سال نو اهل خانواده عزيزترين نعمت هاي خدا همراه با هداياي نوروزي خود را داخل سفره هفت سين مي گذاشتند و پس از تحويل سال نو عيدي بچه ها و بزرگترها از همين سفره هفت سين داده ميشد.


عيدي دادن در ايران



در کشور ما مردم به مناسبت هايي چون عيد، موفقيت، مسافرت، تولد و ازدواج به يکديگر هديه مي دهند. اما هدايايي که به عنوان عيدي بين مردم رد و بدل مي شود از اهميت بيشتري برخوردار است. عيدي دادن، بسته به نوع جوامع (سنتي و مدرن) متفاوت است. به عنوان مثال، در جوامع سنتي رسم بر اين است که خانواده داماد براي عروس هديه و پيشکش عيد را به صورت جنسي (گوسفند، کله قند، پارچه، آجيل و .) مي فرستند. اما در جوامع مدرن بيشتر خانواده ها تمايل دارند به عنوان عيدي "پول" هديه دهند. امروزه عيدي ها بيشتر به صورت نقدي و اسکناس است به طوري که در روز هاي پاياني سال مراجعان بانک ها بيشتر خواهان اسکناس هاي نو هستند.



نکته مهم و قابل تامل اين است که هم اکنون بيش از نيم قرن است که پول و وجوه نقدي جايگزين عيدي هاي شب عيد شده است. رسمي که به گفته کارشناسان هم خوب است و هم بد و به نوعي به اقتصادي، براي خانواده ها مبدل شده است.

لازمه تغيير اين سنت، شناخت والدين از نياز هاي فرزندان در خريد و اهداي هداياي نوروزي مناسب و تشويق جامعه در تغيير الگوي عيدي دادن و عيدي گرفتن است. کشيدن يک نقاشي توسط نقاش، ساخت يک وسيله چوبي توسط نجار، خريد يک حلقه فيلم سينمايي و . متناسب با روحيات و نياز هاي گيرنده عيدي مي تواند تاثير بسيار ماندگاري در هر دو طرف گيرنده و اهدا کننده داشته باشد.


هديه نفيس  عيد


 


هديه عيد


هديه عيد


 


آدرس کانال قلمزني ما :


 


https://telegram.me/rohnavazighalam


 


همچنين براي مشاهدهنمونه کارهاي بيشترمي توانيد به کانال تلگرام قلمن مراجعه فرماييد.


 


تهيه شده توسط مهران نجيمي


 


براي سفارشات قلمزني خود با شماره ه زير تماس حاصل فرماييد:


09394471240


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Bioshop جامع ترین اخبار و اطلاعات سئو شهید سردار قاسم سلیمانی Donna Tara کوچ ایج و ایجی ها خانه تمّت ديزل ژنراتور